duminică, 30 iunie 2013

#Daily Dose of Design: The Elysium Penthouse


The Elysium Penthouse este o resedinta spectaculoasa, amplasata in Turnul Grace in Vancouver, Canada. Casa are o atmosfera unica, debordand de eleganta si lux la fiecare colt. 
Este pentru moment de vanzare la un pret de $9,998,000.










vineri, 28 iunie 2013

#Style: Valentino's Spring/Summer 2014 Collection

photo: facebook.com/valentino

MEN-SPRING/SUMMER 2013
VALENTINO

Colectia pentru barbati Primavara/Vara 2014 a demonstrat un melanj perfect de spirit modernist cu o rigurozitate subversiva. Valentino a venit anul acesta cu un amalgam impecabil de tesaturi foarte diferite, insa armonios alaturate si un constrast de culori fine din albastru, burgundy sau verde inchis. Daca nu ati vazut show-ul, il puteti urmari mai jos sau aici, pe site-ul celor de la Valentino, cu unele detalii in plus.
 photo: facebook.com/valentino

PREZENTARE:

 

#Suits: Harvey's tips!


#GentlemanSeries: Camasa - Partea a 2-a: Elemente de baza

sursa foto: hemingwaytailors.co.uk
..............................................................................................................................................................................................................
  • Masura Potrivita
Ok..sa incepem cu inceputul. Unul din cele mai exasperante lucruri in privinta camasilor..mult prea multi barbati aleg o camasa prea stramta sau prea larga. Asta e unul din elementele pe care toti barbatii il critica si il vad in top 5 aspecte respingatoare cand vine vorba de costume si camasi + cravate. Atunci cand alegeti o camasa, gulerul acesteia nu trebuie sa fie mulat pe gat, sa te sugrume in timp ce vrei sa respiri. Intre gat si guler trebuie sa poti introduce propriul deget, pe care sa-l poti misca usor imprejur. Aceasta e masura buna. Gulerul camasii trebuie sa depaseasca linia gulerului sacoului doar cu un centimetru si jumatate.
Butonii atasati mansetelor trebuie sa permita miscarea libera a bratului, iar ceasul sa se aseze lejer sub manseta. Lungimea manecilor e iarasi o imensa problema. Asa cum vad extrem de des la sacouri, manecile sunt mereu prea lungi si ajung sa fie ori adunate in maneca sacoului, ori sa pari extrem de mic, ori..ca habar nu ai ce faci (ultima varianta e printre cele mai fezabile). Acestea nu trebuie sa iasa decat un centimetru si jumatate din sacou atunci cand stati drept. De asemenea, maneca unei camasi trebuie sa treaca doar cu un centimetru si jumatate de incheietura mainii spre palma. Nici mai mult, nici mai putin.
  • Aspecte esentiale
Camasa este cu siguranta o piesa esentiala a garderobei unui barbat, in plus asemenea doamnelor in ceea ce priveste pantofii, niciodata nu o sa ai destule! Intotdeauna o sa iti trebuiasca ceva in plus, sa ai un spatiu mai mare de versatilitate.
Camasile va vor salva orice tinuta, pot fi purtate in toate ocaziile si sunt atat de diverse, de la culori la printuri si croiala. Trebuie sa ai camasi! Nu conteaza ca esti rocker, ca iti place casualul mai mult sau esti sportiv, camasa trebuie sa fie prezenta in garderoba voastra.

Camasi obligatorii intr-o garderoba:
  1. camasa alba imaculata
  2. camasa bleu cu guler si mansete albe
  3. camasa din in - culoarea naturala a tesaturii
  4. camasa pentru smoching
  5. camasa alba cu dungi subtiri verticale bleumarin/violet(pinstripes)
Camasi ce NU trebuie sa existe intr-o garderoba:
  1. camasa din material argintiu sau auriu
  2. camasa cu logoul unei firme imens imprimat pe tot spatele sau pe piept(sa fii sigur ca esti remarcat)
  3. camasa transparenta(doar daca nu esti in Flamingo Boys)
  4. camasa din material sintetic(niciodata nu o sa ai destul deodorant)
  5. camasa cu guler si mansete supradimensionate
  • Tinute fara cusur
   1. Camasa alba:- cu un costum bleumarin cu dungi verticale fine(pinstripes), usor mai deschise, batista sau cravata rosii, pantofi cu siret bleumarin sau maro foarte inchis
- cu un costum gri cu un ecosez( ECOSÉZ adj. invar. (Despre țesături, obiecte de îmbrăcăminte etc.) Care prezintă un ansamblu de carouri, de obicei în culori vii și variate. – Din fr. écossais. ) foarte fin pe maro, pantofi maro intunecat cu siret, batista sau cravata violet-imperial mat
-  cu jeansi albastri(simpli, fara prespalari prea multe, evita after-effect-urile kitschoase), sacou bleumarin si batista in culori tari(popping), pantofi cu siret sau mocasini 
- cu jeansi negri(acelasi lucru), sacou negru, pantofi negri cu siret si batista galbena(sau alta culoare tare - accent)
- cu jeansi gri, geaca neagra de piele(preferabil cambrata, cu lungimea pana in dreptul taliei pantalonului, iti va pronunta masculinitatea si statura), sneakers gri/cenusii sleek(supli,nu masivi)
 surse foto: zara.com, Esquire Big Black Book, trashness.com

   2. Camasa bleu cu guler si mansete albe:
- cu costum gri-inchis, pantofi negri si cravata bleumarin sau batista ciclamen
- cu costum maro ecosez cu dungulite foarte subtiri bleu, cravata maro-intens cu dungi oblice late bleu-aprins, pantofi maro cu siret(preferabil maro-inchis)
- cu jeansi albastri, sacou bleumarin, mocasini din piele intoarsa maro sau bej, batista imprimata in culori puternice
- cu jeansi albastri, sacou bej, mocasini maro-inchis, batista imprimata cu dungulite subtiri multicolore
- cu jeansi albi, geaca de piele neagra, sneakers din piele gri
surse foto: trashness.com
   3. Camasa din in - culoarea naturala a tesaturii:
- se poarta peste curea cu jeansi usor uzati, albastru deschis si mocasini maro sau bej
- pe plaja cu sort pana la genunchi, deschisa la doi nasturi, mocasini maro-deschis, pe piciorul gol

   4. Camasa pentru smoching:
- cu un smoching impecabil negru

   5. Camasa cu dungi verticale subtiri bleumarin/violet:
- costum simplu bleumarin, cravata bleumarin cu puncte minuscule albe, batista alba, pantofi maro inchis cu siret
- costum maro ecosez cu nuante de albastru, cravata bleumarin cu dungi oblice maro, pantofi cu siret maro inchis sau pantofi bleumarin cu siret
- cu jeansi albastri, sacou bleumarin, batista alba cu puncte ciclamen, pantofi cu siret bej/rosu sau mocasini maro deschis din piele intoarsa 
- cu jeansi albastri, sacou bej, mocasini maro, batista bleumarin simpla
sursa foto: trashness.com
  • Camasa pentru seara 
Camasa pentru seara trebuie sa fie din start una deosebita. Alba sau neagra, usor cambrata si dintr-un material mai pretios sa spunem(asta nu inseamna sclipici si luciu), ci o tesatura superioara, de calitate. Ai nevoie si de o camasa pentru smoching pe care o poti purta si zece ani daca ramai la aceeasi greutate. Este asemenea smochingului, o piesa clasica.
In veci si pururi, sa nu alegi camasi cu aplicatii de cristale, pietre sau alte cele. Doar pentru ca stralucesc nu inseamna ca sunt frumoase sau pentru evenimente speciale, ci doar ca sunt de prost gust, in plus vor demonstra lipsa de simt estetic. O camasa alba impecabila va sta cu siguranta mult mai bine.


data viitoare: 
Caracteristicile celor mai bune camasi + tesaturi
Formele gulerului  
Impaturirea corecta a camasii
.........................................................................................................................................................
surse info suplimentare: 
Gentleman - Ghidul etern al modei masculine - Bernhard Roetzel
                                 Manual de stil - Dana Budeanu
 

    marți, 25 iunie 2013

    #Style: Supreme + Vans 2013 - Comme des Garcons Shirt

    Supreme+Vans 2013 Collection

     - COMME des GARCONS SHIRT - 

    In succesiuni rapide, vedem inca o colaborare Supreme + Vans ce porneste de aceasta data sub influenta camasii COMME des GARCONS. Colaborarea este puternic definita de contrastele inalte ale tesaturilor COMME des GARCONS, alaturi de cele de la Era cat si Half Cab. Spre deosebire de restul colectiei, Vans va lansa in NYC, LA, Londra, Dover Street Market London si online pe 27 Iunie si in Japonia pe 29 Iunie.





    source: Hypebeast.com

    duminică, 23 iunie 2013

    #Style: Dolce&Gabbana's Spring/Summer 2014 Collection

     photo: Vogue.fr

     MEN-SPRING/SUMMER 2013
    DOLCE&GABBANA
    Domenico Dolce si Stefano Gabbana au creat o colectie Primavara/Vara 2014 inspirata de mitologia greaca si templele Magna Graecia bogata in printuri din diverse locatii antice, cum ar fi Valle dei Templi of  Agrigento si Tempio di Apollo of Syracuse, sau zei antici ca Zeus si Apollo, elemente alternate de costumele perfect croite, gentile de piele si siluetele inovatoare.


    photo: www.dolcegabbana.com/dg/fashion-show/

    PREZENTARE:




    #Style: Salvatore Ferragamo's Spring/Summer 2014 Collection

    photo: Vogue.fr

    MEN - SPRING/SUMMER 2014

    SALVATORE FERRAGAMO

    Nimic mai mult decat calitate superioara. Un joc geometric de forme, tangente, unghiuri si numere, colectia pentru barbati de la Salvatore Ferragamo s-a sustinut printr-un minimalism sport, o imagine curata. Fermoare pe si diagonale diferite au fost aplicate pe jachete si windbreak-ere, in timp ce exagerat de asimetric, gulerele in unghi si butonii ascunsi ale sacourilor si paltoanelor au creat o fuziune intre tinuta casual si acea extrema modernista. Rosu vibrant, tonuri de scortisoara si pamanturi, verde cactus si smarald au dominat schema de culori desi tonuri ceva mai sumbre, ca bejul sau albastrul inchis au fost introduse. Materiale presate si apretate ca bumbacul rigid, lanurile finisate tehnic, mohairul si pielea de cangur a adus o tusa salbatica, mentinand eleganta pieselor. Hi-tops decupati au completat gama de accesorii cuprinse in majoritate de genti mari si rucsacuri de calatorie. Short-urile si vestele au inlocuit traditionalii pantaloni de costum, sugerand noile vibe-uri ale street-style-ului si fortand cumva intrebarea: Cat de functionala e pana la urma aceasta colectie? Mai jos aveti o schita de dinaintea prezentarii, cat si videoclipul cu tot programul. Savurati si invatati!

    fotostanga: Esquire.com
    fotodreapta: Vogue.fr






     

    Next Live Shows

    24 Jun 2013 (Milan / GMT +2)

    25 Jun 2013 (Milan / GMT +2)

    #GentlemanSeries: Introducere + Camasa - Partea 1: Istoria camasii

    Am sa incerc in aceasta serie sa ilustrez cateva din elementele de baza din garderoba unui barbat, indiferent de e gentleman sau nu, cu adaosurile de rigoare pentru cei ce vor mai mult si vor sa afle mai mult despre acestea. De la camasa la cravata sau modul in care ar trebui acestea sa se complementeze, la sacouri, pantaloni si tesaturile din care sunt facute toate acestea, impreuna cu semnificatia fiecareia, locul potrivit de a fi purtate, moduri in care poti adauga accente „rebele” sau sa incalci regula. Insa inainte de asta, trebuie sa cunosti si sa simti baza.
     
    CAMASA 
    -scurt istoric- 

    Voi incepe cu camasa datorita calitatii de element distinctiv de facere sau desfacere a garderobei unui barbat. Camasa barbateasca moderna are o istorie lunga, desi forma sa actuala a inceput sa se contureze pe la sfarsitul secolului al XIX-lea. Prima camasa cu nasturi pana la piept a fost produsa de firma Brown, Davis & Co. Din Aldermanbury(Londra). Pana atunci barbatii pur si simplu isi imbracau si scoteau camasile peste cap. Totusi la acea vreme camasa era deja de mult timp cunoscuta ca articol de vestimentatie exterioara. Pana in secolul al XIII-lea camasa se purta sub imbracamintea de exterior, fiind vizibile doar la guler. Ca urmare, la inceput a fost privita ca o piesa de lenjerie intima mai mult, din pacate ramanand pana astazi asociata cu radacinile sale. Mai mult decat atat, gestul barbatului de a-si scoate sacoul neinvitat, mai ales in prezenta unei femei, este privit ca un faux pas.
     Aceasta regula ar putea sa ni se para multora depasita, dar amintindu-ne ca moderna noastra camasa era un articol de lenjerie intima candva, vom intelege cum a ajuns sa ia nastere o astfel de conventie. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, camasa alba a fost considerata un simbol al elegantei. Numai cine avea suficienti bani, atat pentru a-si spala frecvent camasile cat si pentru a le schimba regulat, ar fi putut sa isi permita luxul de a purta camasi albe.
    Camasile cu dungi au devenit o moda spre sfarsitul secolului al XIX-lea, dandu-se o lupta inainte ca ele sa fie acceptate ca parte a costumului de afaceri al vremii.
    Camasile cu model au creat mereu suspiciunea ca sunt purtate pentru a ascunde lipsa curateniei. Ca un compromis, camasile colorate au fost prevazute cu gulere si mansete albe. Aceste combinatii dintre materialul cu model si gulerul alb sunt destul de folosite si astazi, desi ele nu s-au remarcat prea mult prin aerul de seriozitate al unei camasi simple.
    Designul gulerului este una din trasaturile esentiale, care defineste stilul fiecarei camasi. Gulerele primelor camasi erau croite diferit. Principala deosebire care se facea era aceea dintre gulerul drept si cel rasfrant.
    Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, au fost dispute intre diferite versiuni ale gulerului drept, latimea acestuia fiind determinata de marimea cravatei. Incepand cu anii 1930, gulerul drept a fost inlocuit treptat cu gulerul rasfrant. Acestea aveau avantajul ca se putea spalau gulerul in fiecare zi, in timp ce restul camasii era scutit de acest tratament. Cel ce isi permitea sa isi spele zilnic camasile nu trebuia sa recurga la acest expedient, dar gulerele detasabile prezentau si un alt avantaj: aveau forme diferite, sugerand ideea ca purtatorul dispunea de o mare varietate de camasi, el nefiind de fapt nevoit sa cumpere tot timpul unele noi. Imi tot vin continuu in minte imagini din Bordwalk Empire cu Nucky Thompson cum isi schimba, sau monteaza un nou guler la camasa inainte de a-si pune sacoul.
    Existau totodata dezavantaje. De exemplu, sarcina grea de a incheia nasturii gulerului si cautarea frenetica a nasturelui de la guler in fiecare dimineata. Forma actuala a camasii s-a modificat foarte putin de la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Singura caracteristica adaugata a fost buzunarul de la piept, introdus atunci cand costumul din trei piese, cu vesta, s-a demodat. Cu toate acestea, camasile barbatesti traditionale nu au buzunare la piept, si mai ales, nimeni nu stie de fapt care ar putea fi scopul acestora.
    Deocamdata atat in acest segment, voi reveni cu un post despre marimea potrivita la camasa, iar apoi voi aprofunda formele, gulerele, tesatura si alte aspecte, cum ar fi impaturirea corecta.