joi, 31 ianuarie 2013

House on Chilliwack Street - Randy Bens Architect

Randy Bens Architect au proiectat Casa de pe strada Chilliwack(House on Chilliwack Street) in New Westminster, o suburbie a Vancouver-ului, Canada.



Descriere de la Randy Bens Architect

  • Tema proiectului a fost de a adauga un nou nivel unei case deja existente din anii 50, cu inter-nivele, ce a fost original proiectata de un arhitect. Insa, in urma unor intamplari neprevazute, casa existenta a trebuit eliminata. Asa ca aceasta constructie este una total noua, iar proiectul reda anumite caracteristici ale celei vechi.


 

  
  • Casa existenta era prea mica pentru o familie, asa ca a fost adaugat un nou nivel ce contine dormitorul matrimonial cu baie proprie, birou si terasa. Noul nivel superior este asezat in consola pe doua directii, complementand portiunea in consola mai joasa(originala) a casei.
  • Pentru a imblanzi geometrica casei a fost folosit cedru baituit pe toate suprafetele pentru a da compozitiei scara si caldura. Fetele interioare ale fiecarui cub sunt placate cu ardezie albastra pentru a crea contrast.



  • Casa are o puternica senzatie de spatiu in relatie cu dimensiunile sale reale. Sunt trei inaltimi ale tavanului folosite pe tot parcursul casei ce creeaza volume si sentiment de deschidere. Plasarea atenta a ferestrelor permit peretilor sa fie inundati in lumina si vederilor sa fie controlate.
  • Paleta de materiale in ceea ce priveste interiorul este foarte simplu - pereti albi, cabinete si dulapuri din stejar fisurat si podele si terase din ardezie albastra. Ardezia este de asemenea folosita ca modalitate de tencuire in jurul bazei garajului si in inseturile frontale ale "cuburilor".































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu